perjantai 6. heinäkuuta 2012

tätä kesäfiilistelyy

Edellisistä viikoista voitte lukea viime postauksesta, ellette sitten oo jo kerenny :)

Maanantaina
Erika tuli Helkailemaan ja jäi meille yöksi. Päivällä käytiin kolmestaan minä, Henna ja Erika kaupungilla syömässä jätskit, jonka jälkeen päätimme käydä testaamassa Kouvolan katujunan (ihme ideat vol. 5milj) Muutama tuttu katsoi vähän pitkään kun "huristeltiin" sillä ohi... :D Mentiin tosiaan Tykkimäkeen, jossa ostin Erikalle yhden laitelipun. Saatiin pitkien suostuttelujen jälkeen se Hennan kanssa tuohon uuteen laitteeseen, johon mie en menisi mistään hinnasta. Ei viivytty Tykkimäessä kovin kauaa, kun piti lähteä tallille.






Pahoittelen kännykkälaatua!

Vikillä oli maanantaina vapaa, ratsastettiin Erikan kanssa Helka ja Fasu kentällä ilman satuloita. Mentiin aika kevyesti ~40min kaikki askellajit läpi. Helka oli ihan kiva, mitä nyt hiukan tahmea/kuuro pohkeelle, mutta laukassa oli kuulemma super! Fasun kanssa tein laukassa taas kokoamisharjoituksia, sekä muutaman loivan kiemurauran. Oli hiukan huonompi ratsastaa kuin sunnuntaina, muttei silti kovin huonokaan.

Tiistaina Erika hyppäsi Helkan joskus iltapäivästä ja tein niille simppelin 4 esteen tehtävän, sisältäen kaksi yksittäistä pystyä ja sarjan. Korkeimmillaan toinen pysty oli 85cm ja sarjan takaosa 90cm, kahta muuta en mittaillut. Ensimmäiselle esteelle poni ei jaksanut aina nostaa jalkojaan ja sarjan tokalle tuli muutaman kerran kielto, kun ponnistuspaikka ekalle osalle ei sopinut. Nostettiin ensimmäisenä tuota vikaa estettä ja johan poni alkoi hyppäämään kun estekorkeus vähän nousi. Kokonaisuudessaan estetreenit menivät hyvin! :) Ponillekin tuli ihan mukavan kuuma ja Helka pääsikin ratsastuksen jälkeen viileään suihkuun.



Myöhemmin liikutettiin Ellan kanssa Viki ja Helka. Mie kouluilin Fasun kanssa ilman satulaa kentällä ja Ella meni Viksun kanssa pellolla ilman satulaa kaulanauhalla, joka meni kuulemma hyvin! Ella pystyi huoletta päästelemäänkin pellolla ja Viki tuli kuulemma heti takaisin pyynnöstä. Fasun kanssa jatkettiin samalla teemalla mitä aiempinakin päivinä. Molemmilta alkoi jo keskittyminen herpaantumaan kouluilemisen suhteen, varsinkin kun on ollut niiin kuumakin lähiaikoina! En mitään ihmeellisempää muistaakseni työstänyt, Fasu oli vähän vempula ja keskityin saamaan vain perusasiat hyvin läpi.

Keskiviikkona oli Vikillä ja Helkalla vapaat. Fasun kanssa menin pitkästä aikaa jumppasarjaa ja tein myös kerran estevalkassa ollutta tehtävää. Toiselle sivulle rakensin jumppasarjan, jonka keskellä oli joku 60cm pysty. Toiselle sivulle laitoin yhden pikkupystyn uran sisäpuolelle, jota tulin molempiin suuntiin ns. loivalla kiemurauralla. Molemmat tehtävät sujui ihan hyvin, eikä tarvinnut kuin kerran käydä nostamassa tippunut puomi. Fasu oli ihan onnessaan päästessään pomppimaan hiukan ja lopuksi nostin yksittäisen pystyn 90cm'iin jota tulin muutamisen kerran molemmista suunnista. Hypyt sujui oikein hyvin! :)

Päätin kerrankin olla kiva ja laitoin kameran kentän reunalle kuvaamaan, että saatte jotain matskua päivästä. Alkuverkat meni vähän niin ja näin, molemmilta kiinnostus kouluilua kohtaan 0 ja Fasukin odotti vain milloin pääsee pomppimaan :D Oli ihan sairaan kuumakin ja ötököitä oli ihan _törkeesti_. Eipä pystynyt pahemmin alku- ja loppukäyntejä kävelemään, kun ravissakin ne jo hyökkäsivät kimppuun. Kamerallakin oli joku ihme ongelma, jonka huomasin vasta lopuksi. Se nauhotti normaalisti videota jonkin aikaa, jonka jälkeen ruutuun tuli joku ihme ajastin ja vähän ajan päästä se sammutti itsestään kameran, hmm? Akkukin oli täynnä ja muistikortilla oli paljon tilaa, tiedä häntä. No onneksi sinne kortille oli sentäs jotain tallentunut, kun kävin välillä laittamassa videon alusta.




Keskiviikko iltana saatiin mahtava idea Hennan kanssa ja lähdettiin mopolla Erikan luokse Jaalaan. Ei sinne ajanut kuin jonkun 40min ja oltiin vähän ennen 12 perillä. Käytiin yöllä tsekkailemassa Jaalaa, kiivettiin jonnekki ihme lintutorniinkin ja istuskeltiin koulun pihalla jonkin aikaa. Muutaman tunnin yöunien jälkeen ois pitänyt lähteä aamulla ajamaan takaisin Kouvolaan samalla kun Erika lähti hiitille. Jotenkin kummallisesti siinä kävi niin, että Erika lähti Kouvolaan ja me jäätiin Hennan kanssa nukkumaan Erikalle.. :D Ei siitä sen enempää.


Torstaina kävin Fasun kanssa pitkästä aikaa kotona maastoilemassa. Laitoin Fasulle töppöset ja ihan koulupenkinkin, kun ollaan nyt niin paljon menty ilman satulaa :D Kävin yhdellä metsäpolulla kävelemässä, jonka jälkeen mentiin hiekkasuoralle ottamaan ravit ja laukat. Poika oli ihan innoissaan, kun pääsi pitkästä aikaa vähän päästelemään ja ihmeen kovaa raviakin tuosta otuksesta irtosi! Kuhan ilmat vähän viilenee niin pitääkin suunnata raviradalle. En jaksa ottaa kännykästä kuvaa, mutta lenkki kesti n. 45min ja pituudeltaan oli n. 7km.

Tallin pihaan päästessäni Ella ilmoitti, että Fasulla ei ole jalassa kuin yksi töppönen.. Hevosen nopea purku ja töppöstä etsimään. En ollut nähtävästi laittanut sitä tarpeeksi hyvin jalkaan/tarpeeksi tiukalle, kun johonkin se oli tippunut. Kävelin samat reitit moneen moneen kertaan ja tunnin sitä töppöstä melkein etsin, mutta täysin tuloksetta. Ei yhtään ärsytä, mutta mitä me tästä opimme. Pitää ehkä käydä tänään tutkiskelemassa niitä lenkkejä, maastoon ei kummiskaan päästä ennenKUN se löytyy. Harmi, kun olivat melkein ihan uudet ja olivat ehtineet olla Fasun jalassa vasta muutaman kerran..
Toivottavasti löytyy :/


Metsänpeikko Fasu ;D

Tää postaus meni vähän ohi aiheen, mutta ei voi mitään! Fasun satulan sain tänään vihdoin ja viimein lähetettyä Hipposportiin levitykseen, ehkäpä ensi viikonlopussa pääsen hyppäämään Fasun kanssa pitkästä aikaa ihan kunnolla. Oisin niin himoinnut ensi maanantain estevalkkaan, mutta eipähän sinne voi lähtä, kun ei ole satulaa. No ensi estevalkkaan sitten!

Meidän CR-valkullekin pistin viestiä, mutta hän oli Ypäjällä, joten en päässyt tällä viikolla edes CR-valkkaan, toivottavasti sitten ensi viikolla. 14.7. olisi jonkin tunnin ajomatkan päässä estekilpailut - vähän ehkä tekis mieli pitkästä aikaa kisoihinkin :D Oisin halunnut kyllä hypätä ennen kisoja pari kertaa, mutta toisaalta menisin siellä vaan 70cm & 80cm (AM5-arvostelulla), ettei korkeuskaan ole mikään päätä huimaava. No täytyy niitä kisoja vielä pohtia!

Ella ei nimittäin pääsisi osallistumaan jalkansa takia, kun ei voi esim. jalustimille varata sillä painoa. Sitäkään en tiedä miten Fasu nykyään yksin matkustaa, nimittäin syksyllä 10min matkustuskin oli tuskaa niin yksin kuin kaverin kanssa. Viimeeksi Helkan kanssa matkustamisesta ei tullut yhtikäs mitään, kun Fasu vaan sätki kopissa. Vikin kanssa matkustaa niin nätisti, kun Viksu aina niin topakkana tyttönä komentaa, jos F aikoo yhtään mitään ylimääräistä tehdä :D Nykyään poika on tosin oppinut ottamaan leveän haara-asennon kopissa, niin on huomattavasti helpompi ja mukavempi matkustaa kuin jalat sumpussa. Eipä ole pitkään aikaan kuulunut mitään kolistelua kopista, parempaan päin siis! *koputtaa puuta* Mutta 29.7. on lähistöllä seuraesteet, joihin lähtään luultavasti koko tallin voimin :)

11 kommenttia:

  1. mä oisin voinu tulla teiän kanssa kyytiläiseksi sinne nastolaa mut tullaa just ed. päivänä leiriltä nii ei viititä heti lähteä ponia kuljettelemaa ja kisaamaa :D mut kiva postaus! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No voihan! :D Mutta mukava kuulla, että pidit ja suurkiitokset kommentistasi!

      Poista
  2. Minnes te oisitte 29. päivä lähössä? (: kiva postaus muuten! söpö helka ja fasu toki myös ;)

    VastaaPoista
  3. Millä tallilla noi estekisat ois? :) Ois kiva tulla kattoo. :D

    VastaaPoista
  4. Vastaukset
    1. Cr on lyhenne Centered Riding'sta :) http://www.scanarab.net/centeredriding/

      Poista
  5. miten cr-valkka eroaa normi kouluvalkast? ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Cr'ssä keskitytään enemmän istuntaan ja ratsastajan vaikutukseen hevoseen, sekä niiden harmoniaan ja rentouteen :)

      Poista
  6. En tarkoita nyt pahalla, mutta tuo Erika on kyllä aika pitkä tuolle Helkalle.. Tai siis Erika on tosi laiha ja varmasti myös kevyt, ja kyllähän Helka hänet kantaa, mutta Erikan oma istunta kärsii paljon, ja hänen istuntansa ei ole mikään 10+++ Helkan kanssa, juurikin tuon pituuden vuoksi. En tarkoittanut täällä nimettömänä ketään haukkua tai olla törkeä tai pahoittaa kenenkään mieltä, kunhan kerroin mielipiteeni. Mutta Erika ratsastaa tosi hyvin Helkaa, ja pärjää tosi hyvin sen kanssa, eikä muuten tipu helpolla! Sinulla&Fasulla meni tosi hienosti ja ratsastat myös tosi hyvin! Ja älä nyt suotta tästä viestistä suutu, mutta tuo vain sattuu olemaan fakta että Erika on liian pitkä shettikselle. Mutta tosiaan ÄLÄ nyt suutu tai vedä nokkiisi, en tarkoittanut pahalla, ja kyllähän tuo Erika voi Helkalla ratsastella, mutta kunnon estetreeni voi olla jo vaikeaa. Mutta hauskaa kesää teille kaikille & päivän jatkoja! (:

    VastaaPoista

Huom! Kommentit näkyvät vasta hyväksymiseni jälkeen, joten ethän lähetä samaa viestiä kahdesti! Kiitos :)