maanantai 6. elokuuta 2012

kisapostaus! (5.8. harjoitusesteet)

Aikaisempien päivien postaus tulee luultavasti huomenna, koska muuten tää postaus ois venynyt ihan armottoman pitkäksi, ettei sitä erkkikään olisi jaksanut lukea!

Mutta oltiin siis tänään lähitallilla harjoitusestekilpailuissa. Juha vei Helkan kopilla vähän aikaisemmin kisapaikalle ja me käpöteltiin tuttuun tapaan Ellan kanssa Vikillä ja Fasulla perässä. Helka starttasi Erikan kanssa 50-60cm & 70cm ja me mentiin Ellan kanssa molemmat 80cm & 90cm. Oli muuten Ellan ja Vikin eka 90cm samaten kuin miun ja Fasunkin :D

Ja Erika saakin nyt itse kertoa hänen ja Helkan kisapäivästään:


Elikkäs kun pääsimme kisapaikalle kävin ilmottautumassa sekä katsoin vähän rataa, millainen se olisi. Rata oli helppo, mutta siinä oli todella paljon käännöksiä. Otettiin Juhan kanssa Helka kopista ja laitettiin se kuntoon. Kävin alkuverkkailemassa tytön maneesissa ja tehtiinkin myös yhdet vaihdot kumpaakin suuntaan mitkä onnistu todella hyvin. Maneesin jälkeen jäi hyvä fiilis, kun poni kulki hyvin eteenpäin enimmäkseen omalla moottorilla :)


Helkan söpö kampaus^ :') Vas. kuva © Carita Mauno, oik. © Iina Kaikko

50-60cm verryttelyssä poni oli semireipas ja hyppäsi toiseen suuntaan olevan pystyn ihan hyvin. Toisen suunnan okserille poni kielsi kerran, mutta toisella kerralla mentiin yli! Radalla miulla oli kauheat paineet, että Helka kieltää jollekkin esteelle, mutta kuinkas kävikään. Helka tykitti menemään esteeltä toiselle iloisesti ja reippaasti kulkien omalla moottorillaan. Parissa kohtaa tuli ristilaukkaa, mutta niistä huolimatta Helka hyppäsi hyvin - ja pääsin hyvin kääntelemäänkin! Radalta päästyämme kuulutettiin että voitimme luokan! Tämä oli ensimmäinen "virallinen" voittoni, sillä kaikki muut voittoni ovat olleet niitä, että kaikki perusradan saaneet voittavat. Mentiin molemmat iloisina palkintojen jakoon ja kunniakierroksella poni olisi halunnut vieläkin mennä :') ♥

Loput Helka kuvat © Veera Nikula



(paitsi tää kuva on miun ottama) 1/4

70cm verryttelyssä poni hyppäsi taas toiseen suuntaan hyvin, mutta toisesta suunnasta tullessa poni teki okserille stopin pari kertaa, mutta päästin kuitenkin ihan semihyvin siitäkin loppujen lopuksi yli. Olin 70cm ensimmäinen lähtijä ja miulla oli taas kovat paineet, että apua nyt me kielletään! Kuitenkin radalla Helka sitten syttyi ja liideltiin esteistä puhtaasti yli! Otettiin tämä luokka rauhallisemmin, eikä alettu kisaamaan aikaa vasten. Loppusijoitus tästä luokasta oli 6/10. Molempiin luokkiin olen erittäin tyytyväinen ja hyvin mielin lähtiin kotiin (Huomatkaa myös videolta, että välillä tulee ylimyötäys, mutta tein tarkoituksella, etten jäisi suusta vetämään! Mielummin liikaa kuin liian vähän ;D)




Vikin ja Fasun kanssa käytiin kerran piipahtamassa maneesissa, kun odoteltiin luokkiemme alkua. Mie otin Fasun kanssa kaikki askellajit läpi ja tein pari vaihtoakin - poju vaikutti ihan hyvältä! Ella miun mielestä vaan ravasi ja käveli maneesissa.

Ella lainasi Vikille Fasun vanhoja pessoita (nivelpessoaa), kun Ellan ranne oli niin kipeä, ettei pystynyt sillä juurikaan mitään tekemään. Vikin osalta kuolainvalinta ei ollut hirveän osuva - tamma protestoi vähän kuolaimia vastaan ja oli muutenkin Ellan mukaan aika jännä ja outo. Ella oli kyllä kotona testannut kuolaimet edellisenä päivänä ja todennut ne ihan hyviksi. Kisatilanne on kuitenkin vähän erilainen kuin kotona ratsastelu. Fasulle kokeilin ensimmäistä kertaa pessoaa kolmipalaversiona, jotka ostin viime viikolla. Mielestäni olivat kyllä paremmat kuin nuo nivelet, ylipäätänsä kolmipala sopii paljon paremmin Fasun suuhun.

Startattiin Ellan kanssa 80cm'n vikassa verkkaryhmässä, Ella kolmanneksi viimeisenä koko luokasta ja mie viimeisenä. V
erkka sujui molemmilta hyvin, otettiin Ellan kanssa yhdet hypyt molempiin suuntiin ja jäätiin odottelemaan vuoroamme. Ella sai molemmat vaiheet puhtaasti ja oli luokan kärjessä ratansa jälkeen. Perusrata sujui miulta ja Fasulta ihan hyvin. Toka vikalle tuli vähän hassu hyppy, mutten enää muista mitä siihen säädin. Poni pelasti kuitenkin kuskin mokan. Uusinnassa hipaistiin vähän vikaa estettä, mutta selviydyttiin molemmista vaiheista puhtaasti ja kiilattinkin sitten parilla sekunnilla Ellan ohi luokan voittoon! Fasu oli tosi reipas radalla ja kuumuikin ihan kiitettävästi - pidätteistä poni tuli takaisin vähän vaihtelevalla menestyksellä. Toinen ois halunnut mennä vaan täysiä.. :D No uusinnassa päästiin vähän hanattelemaan ja poni olikin oikein mielissään!

Loput kuvat © Erika


Pakko oli ottaa videolta muutama kuva, kun en ole saanut meistä vielä kuvia :D





2/10

1/10, miksköhän oon hirveen tuimana :D

90cm'ssä oli yhteensä 6 lähtijää ja luokka oli jaettu kahteen verkkaryhmään. Ella lähti ekan verkkaryhmän vikana ja mie tokan verkkaryhmän toka vikana. Ellan rata meni ihan hyvin uusinnan kolmosesteelle saakka, mitä nyt pientä häslinkiä oli radalla. En ole ihan varma mitä uusinnassa tarkalleen tapahtui, mutta Ella kävi siis maistelemassa kentän pohjaa. Jo ennestään kipeä ranne ei tykännyt tästä yhtään ja lisäksi Ella onnistui satuttamaan myös polvensa tippuessaan :/ Hevosen selkään Ella ei pystynyt enää polvensa takia nousemaan. Kuolainvalinta ei ollut Vikille siis mikään paras mahdollinen. Ella kuitenkin on tammaan tyytyväinen! Ensi kisoihin sitten "tutut ja turvalliset" kuolaimet. Mutta aina ei voi onnistua :)



Mie onnistuin aluksi säätämään ties mitä 90cm verryttelyn pystylle, kunnes päätin ryhdistäytyä ja saatiinkin siihen lopulta hyvä hyppy. Okserilla ei ollut mitään ongelmaa. Rata sujui ihan hyvin, vaikkakin poni alkoi olla jo vähän väsynytkin. Kuskikaan ei ollut tarpeeksi napakka vaihtojen kanssa... Poni hyppäsi kuitenkin hyvin! Perusradalla onnistuin säätämään jotain taas samalle esteelle kuin viimeeksi, vika este kuitenkin super :) Uusinta meni ihan hyvin, vaikkakin vikalla esteellä poni pelasti kuskin töppäilyn. Sain molemmista vaiheista puhtaat radat luokan ainoana ja voitinkin sitten myös 90cm'n! Fasu oli kyllä koko päivän tosi hyvä, vaikka kuski vähän mokailikin.. Noo, tästä on hyvä jatkaa etiäppäin :)



1/6 ♥

Ella lähti kisapaikalta suoraan kotiin lepäämään, Juha vei Vikin ja Fasun kopilla takaisin tallille (Helka vietiin heti vikan suorituksensa jälkeen) Tein ponskeille tallille päästyämme melassivettä, jonka jälkeen käytiin Erikan kanssa kävelyttämässä Viki ja Fasu maastakäsin lähimaastoissa. Sen jälkeen arnikaa selkiin ja kylmäsavet jalkoihin :) Sitten kolmikko pääsikin laitumelle hetkeksi syöpöttelemään ja me lähdettiin Erikan kanssa kebabeille! Äiti toi myöhemmin ponskeille myös herkulliset omenat, kyllä nyt kelpas!

Tajusin muuten vähän liian myöhään, että oisin voinnu laittaa kisavideot erikseen aina selityksen perään, joten nää nyt tulee tälläiseen yhteen pötköön :D Pitäisikö ensi kerralla ladata jokaisen radat erikseen? Ja vastatkaahan jookos myös sivupalkin kyselyyn!



Loppuviikosta saan ainakin jotain kisakuvia ja niistä toivottavasti joku olisi kelvollinen blogin uuteen banneriin, niin saisi vaihdettua kokonaan uuden ulkoasun blogille.

19pv olisi Kotkassa alue-esteet, jota olenkin jo vähän sillä silmällä katsellut. Ellan polvi on tuskin siihen mennessä meno kunnossa, mutta katsoo nyt jos lähtisin Fasun kanssa hyppäämään meidän ensimmäiset alueet, jaiks :D Ja todennäköisesti 13pv & 21pv on miulla ja Fasulla estevalmennukset, kun Santtu tulee tännepäin muutamaksi viikoksi valmentamaan. Pääseekin pitkästä aikaa hyppäämään valvovan silmän alle, tuleekin kyllä tarpeeseen :)

Ja mietin vähän, jos tilaisin Fasulle ensi viikolle pitkästä aikaa hierojan, vaikkei sille mikään suurempi tarve olekaan. CR-valkkaa tuskin ensi viikolle ehdin hommata, kun keskiviikkona lähden laivalle ja olisi tarkoitus vielä ennen koulujen alkua Linnanmäellä & Helsingissä käväistä. Alkaa tullakin jo pieni paniikki, kun loma on mennyt taas tosi nopeasti?!
Apua :D

10 kommenttia:

Huom! Kommentit näkyvät vasta hyväksymiseni jälkeen, joten ethän lähetä samaa viestiä kahdesti! Kiitos :)