maanantai 28. huhtikuuta 2014

irtohypytystä, esteskabailua, kouluponeja ymym!

Yritän pitää nyt tekstit suhteellisen lyhyinä, ettei postaus venähtäisi mahdottoman pitkäksi kun asiaakin on aika paljon. Kuvia löytyy kuitenkin tekstienkin edestä ja videoitakin on neljä kappaletta eksynyt tähän postaukseen, joten ei ainakaan pitäisi jäädä (toivottavasti) liian tylsäksi!

Tiistaina Henni, Tiia ja Clara olivat porukalla käyneet ponskien kanssa kävellen uittopaikalla kahlailemassa. Fasu oli kuulemma käynyt vähän kierroksilla maastossa, eikä poitsu olisi millään malttanut kävellä. Henni olikin käynyt maaston jälkeen vielä ottamassa kentällä kaikki askellajit läpi, että Fasu vähän rauhoittuisi.


Keskiviikkona juoksutin Fasun kentällä liinassa, kun itse en pystynyt ratsastamaan jalan ollessa sen verran kipeä. Fasu onneksi kulkee nätisti vierellä kun jouduin taluttamaan poitsua keppien kanssa. Toinen hiipi kiltisti samaa vauhtia rinnalla ja välillä pysähtyi hetkeksi odottelemaan ja käveli sitten taas kiinni.. :D Juoksutuksessa ei mitään sen ihmeellisempiä ollutkaan, n. 20 min juoksutin. Fasu käyttäytyy oikein asiallisesti liinan päässä ja on kaikinpuolin miellyttävä ja helppo juoksuttaa. Jos ei nyt oteta sitä huomioon, että energiaa piisaa ja hidastuksessa (saattaa) kestää. Tiia oli juoksuttanut myös Vikin liinassa kentällä ja lopuksi myös hetkisen aikaa irtona. Helkalla sen sijaan oli keskiviikkona vapaa.




Torstaina Peppi kävikin ratsastamassa Fasun, mutta kuvia saan vasta seuraavaan postaukseen. Pääosin kouluilivat, mutta lopuksi hyppäsivät muutamisen kerran pystyä molempiin suuntiin, joka sujui oikein kivasti. Teki kyllä hyvää Fasulle joutua vähän töihin - ihan kivalta kouluponilta se kyllä paikoitellen näyttikin, ei ihan toivoton tapaus! Huomasi kyllä selkeästi, että esteet vie voiton, kun ponin ilme kirkastui heti esteen ilmestyttyä kentälle. Vaikeampaan, eli oikeaan suuntaan Fasu tuppaa olemaan paikoitellen aika vino, joten pitää muistaa kiinnittää paremmin huomiota erityisesti suorilla urilla, että poni pysyy suorana.

Vikin kanssa Tiia kävi kevyesti kentällä hölköttelemässä kaulanarulla ja satulalla tavoitteena rento hevonen. Viki oli ollut kuulemma miellyttävä ratsastaa ja pysynyt mukavan rauhallisena, että rentona koko ratsastuksen ajan. Viksun liikutuksen jälkeen Tiia oli käynyt vielä Helkan kanssa pyörähtämässä kentällä ilman satulaa ja oli mennyt ihan vain "kaikki askellajit läpi" -periaattella.






^ Maanantaisista seuraestekisoista muutama kuva © Nea Vahter

Perjantaina
Tiia vuorostaan pääsi Fasun ratsaille, kun itse en tosiaan vieläkään pystynyt ratsastamaan. Viime kerrasta olikin jo aikaa ja oltiin melkein varmoja, että Fasu jännittyisi Tiian kiivetessä kyytiin, mutta päinvastoin! Poitsu olikin pääosin mukavan rennon ja tyytyväisen oloinen, eikä jännittänyt "uutta ratsastajaa" juuri ollenkaan. Tiia meni suht kevyesti, ihan ottaen askellajit läpi ja jumppaillen myös väistöillä ja avoilla, jotka tekevät kyllä hyvää Fasun selälle ja keskittymiselle.








Fasun ratsastuksen jälkeen Tiia liikutteli Vikin kentällä ja kuvailin myös Tiian ja Viksun kouluiluja. Vikille teki kyllä hyvää pari kevyempää päivää, työmotivaatio oli ainakin neidille täysin kohdillaan! Tiia kehui Vikin olleen hyväntuntuinen koko treenin läpi ja todella miellyttävä, että kevyt ratsastaa.







Nea oli kouluillut Helkan kanssa myöhemmin iltapäivällä ja Tiia oli kuvaillut parivaljakkoa

Lauantaina Tiia ja Nea olivat ratsastaneet Helkan ja Vikin samaan aikaan kentällä. Tiia teki Vikin kanssa kevyen treenin silmällä pitäen kisoja ja Nea oli myöskin työskennellyt aika kevyesti Helkan kanssa.

Kentän "vapautuessa" mentiin rakentelemaan sinne irtohypytyskujaa - vuorossa oli siis Fasun irtohypyttämistä pitkästä aikaa! Laitoin varmuuden vuoksi Heikin seisomaan herkkuämpärin kanssa sinne kulmaan mistä Fasu on nyt lähiaikoina hypännyt parisen kertaa yli ja ainakin tällä kertaa pysyttiin aitojen sisäpuolella. Henni lämmitteli Fasun liinassa molempiin suuntiin, jonka jälkeen aloitettiin irtohypyttäminen pikkuesteillä. Poitsulla oli kyllä hirveän kivaa, se sekoili välillä jotain ihan omiaan ja spurttaili, sekä pomppi kuin pieni kumipallo konsanaan.. :D Hypyt sujuivat kyllä tosi kivasti ja korkeimmillaan okseri oli 140cm - Fasuhan tosiaan on hypännyt irtona aiemmin isompaakin, mutta en nähnyt mitään järkeä nostaa enempää. Lopuksi hypäytettiin jonkin aikaa toiseen suuntaan, jonka jälkeen Henni loppuverkkasi poitsun liinassa.




Fasu tuijotteli välillä kauhistuneella lähistöllä ollutta kuumailmapalloa..





Sunnuntaina olikin vuorossa lähitallin seuraestekilpailut, jonne Tiia lähti Vikin kanssa hyppäämään 60-70cm ja 80cm. Minunkin oli tosiaan tarkoitus osallistua Fasun kanssa, mutta koska tämän jalan kanssa ei pahemmin hyppäilty niin jouduin valitettavasti jättämään nämä kisat väliin.

Tiia käveli Vikin kanssa kisapaikalle ja kisapaikalta takaisin tallille Hennin pyöräillessä vierellä, kun matka ei ollut kovinkaan pitkä. Kaksikko starttasi molemmissa luokissa kolmantenatoista ja hyvin jäi aikaa valmistautua lähtöihin. Tiia kirjoittelee kisapostauksen nyt maanantaina, kannattaa tosiaan käydä sieltä lukemassa tarkempia analyyseja radoista, verkoista ym, jos kiinnostaa!

Voittajan on helppo hymyillä :)





Molemmista luokista tuli tosiaan nollat molemmista vaiheista ja 60-70cm luokan kaksikko voitti ja 80cm luokassa sijoittuivat kolmanneksi. Hyvin on ainakin lähtenyt tämän vuoden kisakausi käyntiin, kun kolmesta startista tullut kolme ruusketta. Etenkin 60-70cm perusrata oli siisti ja Vikikin oli vielä rauhallinen, mutta 80cm radalla neiti kävi vähän turhankin kuumana. Tästä on taas hyvä jatkaa!

60-70cm perusrata & uusinta:



80cm perusrata & uusinta:



Kisojen jälkeen Henni liikutteli Helkan ja Tiia oli kuvaillut kaksikon menoa. Henni oli hypännyt ponin kanssa pikkurataa ja lopuksi tehnyt myös kääntämistehtävää kahdella esteellä, joka oli sujunut oikein mallikkaasti. Helka oli Hennin mukaan ollut mukavan innokas ja hypytkin olivat menneet kokonaisuudessaan tosi hyvin - yhtäkään kieltoa ei tullut ja vain pari hassua pudotusta.







Pääsin kipuamaan Fasun selkäänkin viikon tauon jälkeen, kun jalka alkaa jo pikkuhiljaa olemaan vähän parempi. Tehtiin kevyt venyttelytreeni kentällä ilman satulaa eilisen irtohypytyksen jäljiltä ja poitsu oli kyllä kaikinpuolin mukava, että rento ratsastaa ja venytteli mielellään eteenalas. Jäi oikein hyvä fiilis ratsastuksen jälkeen ja tänään jos jatkettaisiin kouluiluiden merkeissä!

Mitäs piditte postauksesta? Olikos jo liikaa sisältöä ahdettu samaan syssyyn..? :)

2 kommenttia:

  1. kiva postaus! Tää oli musta just kiva virkistys et aina välil tulee vähän pidempii postauksii ja kuvat ja videot on vaa plussaa :) Mä ainakin pidin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suuret kiitokset kommentistasi ja mukava kuulla, että postaus oli mieluinen! :')

      Poista

Huom! Kommentit näkyvät vasta hyväksymiseni jälkeen, joten ethän lähetä samaa viestiä kahdesti! Kiitos :)