keskiviikko 14. toukokuuta 2014

sadepäiviä, maneesitreenailuja ja hellepäivien odottelua!

Perjantaina kävin ratsastelemassa Fasun päivällä ennen töihin lähtöäni ja käytiin seikkailemassa lähimaastoissa. Kiipeiltiin paljon mäkiä pääosin käynnissä - ainakin hyvää treeniä takapään lihaksille, sekä selälle! Muutama mäki tuli reippaamminkin kiipeiltyä ja käytiin pari kertaa baanailemassa lyhyt hiekkasuorakin lähistöltä. Tiia ja Henni olivat myöhemmin iltapäivällä käyneet Vikin ja Helkan kanssa myöskin maastoilemassa, kun vettä oli tullut kuin saavista kaatamalla.. No onneksi etenkin ensi viikolle on luvattu pitkästä aikaa taas hyviä kelejä, niitä ollaankin kovasti jo kaipailtu!

Lauantaina
minun ollessa kipeänä Henni liikutteli Fasun samoihin aikoihin Tiian kanssa. Olivat käyneet hiekkatiellä otettujen alkuverkkojen jälkeen kiipeilemässä mäkiä, sekä hiukan baanailemassa ja ponskit olivat kuulemma olleet hirveän innoissaan! Henni oli liikutellut myös Helkan ja ottanut ponin kanssa kaikki askellajit hiekkatiellä läpi, sekä hypännyt myöskin pari kertaa pikkupystyä, joka oli sujunut oikein hyvin.


Viime vuonna käytiin 10.05. ensimmäistä kertaa vähän pulahtamassa ponien kanssa (nämä kuvat tosin siis eri kerralta)




Sunnuntaiksi olikin varailtu maneesi Vikin ja Fasun estetreenejä varten - pitkästä aikaa päästiin kunnolla maneesiin hyppäämään. Itse en kuitenkaan ole nyt välttynyt vastoinkäymisiltä, joten kuinka ollakkaan olin sen verran kipeä, että maneesitreenit piti minun osalta perua. Onneksi Fasulle saatiin lainakuski, Henni, joka lähti mielellään (tosin hiukan varautuneena) poitsun kanssa Tiian ja Vikin seuraksi pomppimaan.

Lähdin kuitenkin mukaan kuvailemaan, sekä puomipirkoksi ja mielenkiintoista oli kyllä seurailla kun Fasulla hyppää kunnolla joku muu! Yleensähän joku saattaa ottaa muutamisen hypyn minun jälkeeni, mutta tosi harvoin kukaan muu pelkästään hyppäilee Fasulla. Viimeisin Fasulla "kunnolla hypännyt" taitaa olla Kia, joka kävi poitsun kanssa reilu vuosi sitten muutamassa estevalkassa minun ollessa kipeä ja ratsastuskiellossa.



Rakentelin parivaljakoille ylhäällä näkyvän radan ja innostuin tekemään muutaman erikoisesteenkin, ettei aina mennä tylsästi pelkillä puomeilla. Alkukorkeus oli joku ihan minimaalinen, n. 50cm ja siitä nostettiin pikkuhiljaa hyvien suoritusten jälkeen. Molemmat ponskit olivat innokkaita ja hyppäsivät varmasti, eikä pudotuksiakaan tullut kuin yhteensä muutama. Korkeimmillaan molemmat tulivat 95-105cm rataa ihan ongelmitta, kyllä sai olla molemmista ratsukoista ylpeä! Henni tuskin koskaan on edes noin korkeaa rataa mennyt, eikä muutenkaan ole kunnolla säännöllisesti hyppäillyt. Oikeat hyvänmielen treenit ainakin :)







Vikin & Tiian muutama rata:



Hennin & Fasun muutama rata:



Maanantaina isommilla olikin vuorossa palautteleva treeni estetrenien jäljiltä ja Tiia liikuttelikin molemmat hiekkatiellä kevyesti eteen-alas venytellen. Tiian kaveri oli Helkan kanssa käynyt maastakäsin lenkillä sillä välin kun Tiia oli ratsastanut Fasulla. Olivat kiipeilleet muutamia mäkiäkin lähistöltä ja poni oli saanut välillä ihme flippauskohtauksia.. :D Voi meidän hassua pikku duracellponia! Tiistaina olikin aamusta iltaan hirveän huono sää, mutta onneksi ei enää kaatamalla satanut kun käytiin Fasun kanssa kuuden jälkeen maastoilemassa. Lähdettiin riimuilla ilman satulaa liikenteeseen ja käytiin heittämässä n. 45min lenkki. Pääosin ihan vain käppäiltiin, mitä nyt muutama lyhyt hölkkäpätkäkin otettiin.



Perjantaina olisi ollut tarkoitus hyppäillä kentällä, mutta vähän epäilen sen kuntoa tälläisten sateiden jälkeen.. Itse olen tosiaan lauantain ja sunnuntain töissä, että perjantaina olisi ollut kaikkein parhain päivä nyt hyppäillä.. Mutta voidaanhan me vaikka maneesille sitten suunnata perjantaina jos ei muuta. Ja 25pv sitten päästään Fasun kanssa korkkaamaan tämä kisakausi, siihen ei enää ole onneksi kovinkaan kauaa!




Viime Lahden kisat menivät kyllä nappiin miun ja Tiian osalta! Toivottavasti parin viikon päästä menisi myös hyvin :)

2 kommenttia:

  1. Tiiahan menee Vikillä paljon paremmin kuin Ella aikoinaan! :DD
    Sulla on Jenna upee poni ja hyvä blogii!! :-)))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan Vikikin kyllä kehittynyt niistä ajoista.. :) Mutta mukavaa kuulla että pidät ja suurkiitokset kommentistasi! =)

      Poista

Huom! Kommentit näkyvät vasta hyväksymiseni jälkeen, joten ethän lähetä samaa viestiä kahdesti! Kiitos :)