keskiviikko 11. kesäkuuta 2014

kisakauden avajaiset - vihdoin ja viimein!


Lauantaina
liikuttelin Fasun silmällä pitäen seuraavan päivän estekilpailuja. Käytiin alkukäynnit kävelemässä lähimaastoissa, kiipeiltiin samalla myös muutamat mäet, jonka jälkeen siirryin hiekkatielle ottamaan kaikki askellajit läpi. Alusta asti poni tuntui ihan hyvältä, hiukan ehkä keskittyminen rakoili, mutta siirtymisten ja väistöjen avulla sain ponin paremmin kuulolle ja samalla takaosaakin aktiivisemmaksi. Ajattelin tehdä muutaman laukanvaihdon ja niitähän me jäätiinkin sitten yllättäen työstämään, kun Fasu tuntui karauttavan vaihdossa alta pois. Hetken saatiin keskustella siitä, miten ne vaihdot nyt nätisti menivätkään ja lopetettiin sitten muutaman onnistuneen vaihdon jälkeen, jonka jälkeen venyteltiin pitkään eteen-alas.



Sunnuntaina mentiin Erikan kanssa tallille yhdentoista pintaan ja Tiia olikin siellä jo meitä odottelemassa ja hän oli pakkaillut suurimman osan molempien ponskien tavaroista jo valmiiksi! Tiian iskän saapuessa lastailtiin Viki ja Fasu kyytiin kahdentoista aikoihin ja sitten otettiinkin suunnaksi Haminan seuraesteet.

Oltiin ainakin ajoissa kisapaikalla, mutta mielummin liian ajoissa kun liian myöhään! Ponit saivat jäädä koppiin syömään sillä välin kun käytiin ilmoittautumassa ja katselemassa muiden ratoja. Ehdittiin hyvin kävelemään vielä meidän 80cm'n ratakin ennen kuin lähdettiin kopille laittamaan kaksikko kuntoon. Suunnattiin siitä sitten "kävelykentälle", jossa pystyi hiukan työskentelemään käynnissä. Verryttely meni meidän osalta hyvin, vaikka ajattelin 8kk kisatauon jälkeen Fasun vähintäänkin irtoavan liitoksistaan.. :D Yllättävän hyvin poni kuitenkin malttoi, että kuunteli ja verkkahypytkin osuivat kohdilleen.




Rata alkoi hyvin ja hyvällä rytmillä, sain pidätteet läpi ja paikatkin tulivat hyvin. Mitään ihmeellistä siinä ei ollutkaan, kunnes vähän ennen sarjaa Fasu alkoi yllättäen vastustella selkeästi ohjaa (näkyy videoltakin aika hyvin), jonka seurauksena sarjan b-osa sitten tippui. Loput kolme estettä meni ihan ok mitä nyt viimeiselle esteelle tuli pientä haparointia paikan suhteen, kuskin säätäessä jotain ihan omiaan. Radan jälkeen huomasin, että meidän leukaketjun ns. pidike oli mennyt molemmilta puolilta kuolainrenkaaseen ikävästi kiinni, että väänsi ikään kuin kuolaimesta samalla, kun ketjuun kohdistui painetta. Kokeilin laittaa ketjun eri tavalla kiinni ja heti sen jälkeen poni tuntuikin paremmalta ratsastaa.








90cm'n verryttelyssä poni oli hiukan vahvemman tuntuinen ja enkä meinannut millään löytää hyvää rytmiä. Tultiin joko liian kauas tai sitten aivan liian lähelle, jonka takia otettiin muutama pudotuskin verkassa. Ihan hyvillä mielin lähdin kuitenkin radalle ja Fasuhan siinä sitten tosiaankin syttyi kuullessaan lähtömerkin. Pidätteitä en saanut kovinkaan hyvällä menestyksellä läpi ja rytmi oli edelleen hiukan hukassa etenkin ensimmäisellä linjalla. Huonon alun jälkeen ryhdistäydyin ja loppu perusrata sujuikin oikein kivasti, vaikka vauhtia oli edelleenkin vähän liikaa. Päästiin jatkamaan suoraan uusintaan ja uusinta nyt oli ihan mukiin menevä ja paikatkin osui suht hyvin kohdalleen. Tällä suorituksella sijoituimme kuitenkin yllättäen ensimmäisiksi ja palkinnoksi saatiin oikein söpö muumimukikin! Oma istunta nyt ei ollut mitenkään kehuttavan arvoinen, etenkin se oikea jalka tuppaa liiramaan liian taakse, kun en keskity siihen tarpeeksi, mutta treeniä treeniä. Oikein tyytyväinen kuitenkin poitsuun olen, hyvä kauden aloitus!








Matkustaminenkin sujui herralta molempiin suuntiin mallikkaasti, yleensä takastulo matkat ovat aina olleet vaikeita, kun poni on väsyneempi, mutta nyt ei ollut mitään ongelmia! Tallissa poni pääsi vesiletkun alle viilentymään, jonka jälkeen laittelin kylmäsavet jalkoihin, arnikan selkään ja venyteltiin nameilla sivuille ja alas. Sen jälkeen poitsu pääsi kavereiden kanssa laitsalle ja itse aloin siivoilemaan Fasun mökkiä ja laittelemaan sen iltajutskia valmiiksi. Tiia hoiti Sannan kanssa iltatallin, kun lähdettiin Heikin kanssa viemään Erikaa takaisin Jaalaan, että kerettäisiin ihmisten aikoihin vielä takaisin Lappeenrantaan.

Maanantaina minulla oli tosiaan pääsykokeet, jotka eivät kyllä mitenkään kovin hyvin menneet, mutta ensi vuonna sitten vaan uutta yritystä kehiin.. :) Henni ja Tiia olivat irtojuoksuttaneet Fauskin kentällä ja poni oli kuulemma ollut jopa oikea laiskamato! No, ehkä hyvä välillä niinkin päin - ainakin pysyy aitojen sisäpuolella kun ei pahemmin rieku. Tiistaina käytiin kolmestaan vähän reippaampi maasto, jonka menin Fasun kanssa ilman satulaa. Poni käyttäytyi ihan asiallisesti, vaikkakin hirmu innokas olikin. Otettiin vielä hiekkatiellä lopuksi kaikki askellajit läpi ja F olikin ihan super hyväntuntuinen! Venyteltiin lopuksi tuttuun tapaan eteen-alas ravit, jonka jälkeen tallusteltiinkin takaisin tallille.


Lauantaina ja sunnuntaina suunnataankin sitten Kotkaan hyppäämään molempina päivinä! Lauantaina päätin hypätä seura 80cm ja alue 80cm -luokat ja sunnuntaina alue 80cm ja 90cm -luokat
. Alunperin oli tarkoitus mennä lauantaina myös alue 90cm, mutta ajattelin nyt ottaa tuon seuraluokan kuitenkin alueluokan alle, kun alue 80cm on osakilpailuluokka molempina päivinä.

HOX! Bannerikilpailu ihan lähipäivinä tulossa, pysykäähän kuulolla.. :)

6 kommenttia:

  1. Aloin juuri miettimään, että kuinka kauan meinaat ns. junnata ponisi kanssa kisoissa tuolla 80-90cm tasolla..? Katselin juuri teidän kisatuloksia ja olette vuodesta 2012 (?) asti kisanneet tuota samaa tasoa. Jos kotona kuitenkin olette hyppineet jo reilusti yli metrin ratoja, miksi kisaatte vieläkin noin pikkuluokkia?! Ihan vain mielenkiinnosta kyselen :) Sulla on muuten ihan kivannäköinen poni!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, 2012 vuodesta lähtien ollaan kilpailu samalla tasolla.. :D Tällä kaudella oli tarkoitus hypätä alue metriä jo tähän aikoihin, mutta ollaan jouduttu skippaamaan viidet kisat tältä kaudelta ja päästiin nyt vasta aloittelemaan kisakautta. Hieman on kontrolli hakusessa, sekä kisarutiinin puutetta, kunhan päästään taas niihin kiinni niin 80cm luokat voi jättää ilomielin pois. Mutta paljon kiitoksia kommentistasi!

      Poista
  2. Iik mä oon kans tulos lauantain Hupinskil sinne kotkaa :D

    VastaaPoista
  3. Sul on hieno blogi! Mut sitku alat kirjottelee kunnol fasust ni kirjota se kerta viikkoo et postauksis olis paljo kuvii, koska kun on kuvia ni se selkeyttää postauksen lukemista :) kirjotat todella selkeästi blogiasi ja tekstejä on ilo lukea! Varustepostausta odotellessa ;) ja tuli vain mieleen että milloin ajattelit päivitellä tuon fasu välilehden ja kisakalenterin? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suuret kiitokset sinulle kommentistasi ja mukavaa kuulla, että blogi on mieluinen! :) Itse en henk.kohtaisesti tykkää yhtään bloggailla ilman ajankohtaisia matskuja, joten ehdottomasti joka postaukseen on tulossa aina uutta matskua! Kisakalenterin voisin päivitellä saman tien, Fasun välilehden päivittämisessä meneekin aikaa, mutta yritän sen keritä lähipäivinä päivittelemään :) Kiitoksia vielä!

      Poista

Huom! Kommentit näkyvät vasta hyväksymiseni jälkeen, joten ethän lähetä samaa viestiä kahdesti! Kiitos :)