keskiviikko 27. elokuuta 2014

kouluvalmennuksesta hengissä selvitty, satulakokeiluja & ulkoasukysymys

Tuntuu jo, että edellisestä postauksesta olisi vierähtänyt ikuisuus (vaikkei edes ole) kun olen nyt tottunut tähän reippaampaan postausrytmiin! Aiemmin postausväli saattoi venyä reippaasti yli viikon mittaiseksi, nyt olen taasen pyrkinyt postailemaan parisen kertaa viikossa. Huomattavasti mukavempi kirjoitella ja teillekin varmasti mukavempi seurailla, kun postaukset eivät veny aina aivan tajuttoman pitkiksi.

Lähdettiin porukalla extempore pe-la yöksi n. 30km päähän keskustasta telttailemaan, oli kyllä jännää!

Lauantaina meillä oli Fasun kanssa pitkästä pitkästä aikaa kouluvalmennus, edellisen kerran ollaan oltu kunnon kouluvalmennuksessa 2012 vuoden loppupuolella.. CR-tuntejahan olen kyllä tässä välissä ottanut ja jonkin verran estevalmennuksiakin, mutta nyt olisikin tarkoitus alkaa käymään aktiivisesti sekä koulu- että estevalmennuksissa kun niitä järjestetään omalla kotikentällä. Varsinkin kun satula-asiat alkavat pikkuhiljaa järjestymään niin hirveästi löytyy kyllä intoa valkkoihin! Nyt lauantaina oltiin siis Paken kouluvalmennuksessa ja oli kyllä ihanaa päästä valvovan silmän alle ratsastamaan.



Alkuun tehtiin pientä taivutusharjoitusta ravissa pääty-ympyrällä molempiin suuntiin, jonka jälkeen siirryttiin tekemään kolmikaarista. Huomautusta sain mm. käsien asennosta, kun ne helposti eksyvät eri tasoille, sekä siitä, että uskallan vaikuttaa ja vaatia enemmän. Tehtiin kolmikaarisen jälkeen pohkeenväistöjä, jossa Fasu lähtee helposti liiraamaan takapää edellä. Suoralla uralla väistöjä tehdessä väistöt sujuivat oikein mallikkaasti, mutta keskihalkaisijalta uralle päin väistäessä F lähti helposti poikittamaan peppu edellä, joka saatiin kyllä hyvin korjattua loppua kohden. Laukkaharjoituksessa piti nostaa C'stä laukka, tehdä sinne pieni ympyrä, jonka jälkeen jatkaa pitkä sivu laukassa ja tehdä L'n pieni ympyrä, jonka jälkeen jatkaa harjoitusravissa C'hen jne. Lopuksi ravattiin vielä hetki pääty-ympyrällä ja kiinnitettiin huomiota siihen, että liike tuli hyvin takaa eteen ja selän läpi. Tehtiin askellajin sisällä siirtymisiä ja lopulta saatiinkin kivannäköistä liikettä sieltä irti!







Kokonaisuudessaan valmennus sujui ihan hyvin, tehtävät olivat kivoja ja valmentajastakin pidin. Fasu oli hiukan tahmean oloinen jo alusta asti, eikä oikein olisi malttanut keskittyä tehtäviin. Ihan hyvin kuitenkin suoriuduttiin ja tästä on hyvä jatkaa taas eteenpäin. Kotiläksyksi saatiin mm. pohkeenväistöjä, sekä siirtymisien treenailuja, että F pysyisi rentona siirtymisien läpi. Tämä oli hiukan pintapuolinen katsaus valmennukseen, kun en näin jälkikäteen enää saa niin paljon tekstiä irti. Tuoreesta muistista on paljon helpompi kirjoitella ja voisinkin vaikka seuraavasta Paken valmennuksesta bloggailla teille suoraan samana päivänä, kun nyt en kerennyt. Tarkoituksena olisi saada myös enemmän matskua seuraavasta valkasta ja muutenkin kattavempi analyysi valmennuksesta kulusta yms. Olisiko kiinnostusta sellaiselle postaukselle?

Sunnuntaina Annika oli juoksuttanut Fasua hetken, jonka jälkeen olivat käyneet maastossa käppäilemässä, eli rennosti olivat menneet. Maanantaina pidin myös poitsulle kevyemmän päivän ja käytiin ihan vain maastakäsin lähimaastossa kävelemässä n. puolisen tuntia.



Tiistaina pääsinkin ratsain testailemaan muutamaa satulaehdokasta! Käytiin tosiaan maanantaina hakemassa satuloita sovitukseen ja tiistaiaamuna Sanna oli sovitellut niitä Fasulle. Kaksi niistä pääsi ainakin koeratsastukseen asti, mutta katsotaan nekin vielä uudestaan niin, että tallinomistaja näkee ne liikkeessä. Kokeilussa oli Jaguarin koulusatula, sekä Amerigon estesatula, jotka molemmat vaikuttivat hyvälle ja ponikin liikkui tyytyväisen oloisena. Koulusatula on kuitenkin tällä hetkellä tärkeysjärjestyksessä ykkösenä, toivotaan että joku näistä satulaehdokkaista nyt jäisi pysyvästi meille. Estesatuloita on ainakin muutama tulossa sovitukseen ennen kuin päätän sen suhteen mitään.

Aluksi testiin pääsi koulusatula, joka vaikutti kyllä kaikinpuolin mukavalta. Otettiin alkuun perus käyntityöskentelyt, sisältäen hiukan väistöjä ja taivutuksia, jonka jälkee venyteltiin hetki eteen-alas ravissa ja laukassa. En jäänyt mitään ihmeellisyyksiä tekemään, lähinnä ratsastin kaikki askellajit läpi, että sain hyvän tuntuman hevoseen ja satulaan. Ihan potentiaaliselta kyllä vaikutti, tosin pakko myöntää, että taisin pitää enemmän siitä Sydneystä, joka oli meillä aiemmin sovituksessa. No katsotaan mitä Sanna on satulasta mieltä, ei kuitenkaan ollut huonompi vaihtoehto tämä Jaguarkaan.



Käytiin tallissa pikaisesti vaihtamassa satula Amerigoon ja palattiin sitten takaisin kentälle. Jumppailtiin hetki käynnissä ja ravissa, jonka jälkeen otin hetken laukkaa ja rakenneltiin meille pikkueste toiselle sivulle, että pystyisin testaamaan satulaa myös esteillä. Paljon paremmin tämä satula istui Fasulle kuin meidän oma Stübben ja pidin tästä Amerigostakin, vaikka se Stübben olikin ehkä omalle persaukselle mukavempi. Tuntui, että F liikkui paremmin tämän satulan kanssa kuin sen Jaguarin, mutta saattaa olla siitäkin kiinni, että poni oli paremmin läpi kun olin ehtinyt jo koulusatulankin kanssa tuuppailla. No viikko on aikaa mietiskellä näiden satuloiden kanssa, lisääkin on tulossa sovitukseen.





Jalkojen kylmäilyjä treenin jälkeen!

Huh, nämä satula-asiat ovat aina kyllä yhtä kinkkisiä, mutta toivotaan nyt, että löydettäisiin pian meille sopivat koulu- ja estepenkit niin saadaan tämä murhe pois päiväjärjestyksestä! Annika liikuttelee nyt keskiviikon ja torstain Fasun, mie puolestani perjantain ja lauantain. Kasailin teille myös pikkukoosteen tämän päivän ratsasteluista, kun sattui muutama klippi löytymään. Älkää tuomitko liikaa, tiedostan kyllä omat virheeni ja sitä varten sinne kouluvalmennuksiin ollaankin suuntaamassa!



PS. Jos jollain sattuu olemaan satulalle tarvetta niin meidän edellinen Stübben Genesis de Luxe -estepenkki on myynnissä! Hyväkuntoinen, 17"/XW -kokoinen ja väriltään kaunis tobacco. Yhteydenotot, lisätietoja, kuvia yms. jennan@tuulilakki.org!

PSPS. Oisikohan jo kohta ulkoasun vaihdoksen aika, vai mitäs sanotte? ;D

8 kommenttia:

  1. Oli mukava postaus taas! Kivoja kuvia valmennuksesta :) meinaatteko koulukisoissa käydä missään vaiheessa? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että pidit ja paljon kiitoksia! :') Haha, juu kyllähän sitä voisi vaikka jossain vaiheessa käydäkin, jos uskaltaa. Oon hirveän itsekriittinen ollut etten ole uskaltanut edes harkkakoulukisoihin lähteä, katsoo jos treenaa nyt ensin ja sattuu jotkut pienet kisat lähistölle ni miksipä ei.. :) Yhtiäkään koulukisoja en ole koskaan startannut, voisi olla kyllä ihan hauskaa!

      Poista
  2. Hyvä postaus ! Tykkään tästäkin ulkoasusta todella paljon mutta vaihtelu virkistää :) Tuli vaan mieleen, että Annikahan voisin joskus kirjoitella tänne postauksen Fasusta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suuret kiitokset kommentistasi! Hyvä idea, pitääkin jossain vaiheessa kysyä Annikalta haluisiko hää kirjoitella sellaisen postauksen :)

      Poista
  3. Rakastan nykyistä ulkkaa, mutta uusikin kelpaisi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla, että nykyinenkin on mieluinen :) Katsotaan, jos vaikka vaihtaisin sen lähipäivinä - saahan vanhan takaisin, jos siitä uudesta ei tykätä.

      Poista
  4. Toi sun banneris on niin täydellinen <3

    ❤: Lotta / My Happybubble

    VastaaPoista

Huom! Kommentit näkyvät vasta hyväksymiseni jälkeen, joten ethän lähetä samaa viestiä kahdesti! Kiitos :)