lauantai 4. huhtikuuta 2015

kaulanaruilua ja vähän hyppyjäkin 4-vuotispäivän kunniaksi!

Keskiviikkona Lea oli käynyt Fasun kanssa kouluilemassa maneesissa. Alkuun olivat verkkailleet kevyessä ravissa ja laukassa ympyröillä, jonka jälkeen tehneet loivia raviväistöjä. Olivat tulleet pituushalkaisille, josta aina pari askelta väistöä - suoraan - väistöä jne. vaihdellen, että Lea sai ponin hyvin molemmille pohkeille ja samalla pystyi myös kiinnittämään huomiota omaan suoruuteensa. Laukassa olivat työskennelleet keskiympyrällä niin, että S & R-kirjaimissa olivat hiukan koonneet laukkaa ja ympyrän avoimilla kaarilla Lea oli ratsastanut vähän pidemmälle askeleelle. Kaikinpuolin Fasu oli ollut oikein kiva ja tehtävät olivat sujuneet hyvin! Torstaina jouduin pitämään ponille vapaan, kun toinen vuokraajista ei päässytkään ja itsekin olin töissä. Emmi lupautui putsaamaan poitsun karsinan ja tekemään muut iltahommelit (paljon kiitoksia vielä!)


Tänään on tosiaan miun ja Fasun 4-vuotispäivä, jonka kunniaksi höntsäiltiin vähän kaulanarulla ja pidettiin muutenkin kivaa yhdessä. Pääsin aamulla Emmin kyydillä tallille ja auttelinkin Emmiä vähän aamutallin teossa, jonka jälkeen aloin laittamaan Fasua kuntoon. Eilisen vapaapäivän takia ajattelin aluksi irtojuoksuttaa poitsun, kun F ei pahemmin noista vapaapäivistä perusta ja kerää vain turhaa pöllöilyvirtaa.

Päästin heti maneesiin mentyämme Fasun vapaaksi, mutta toinen käveli vain muina miehinä maneesin toiseen päähän tuijottelemaan itseään peilistä. Vähän naureskeltiinkin Emmin kanssa, että varmaan menee ensin peilailemaan itseään ja niinhän se sitten menikin.. :D Perus Fasu! Rakentelin siinä "muurin" maneesin oviaukolle ja kävin maiskuttamassa poitsun liikkeelle, jonka jälkeen lähtikin hetkeksi sellainen rallitus käyntiin. Muutamat pikku ilopukitkin sieltä tuli - harmi kun en ehtinyt niistä nappaamaan kuvaa, Fasu ei kuitenkaan hirveän usein pukittele. Kun pahimmat höyryt oli ralliteltu pois Fasu siirtyi juoksemaan miun ja Emmin ympärille oikein rentona venytellen päätä alas ja aika pian vihelsinkin ponin luokse, jonka jälkeen käveltiin hetken välikäynnit ja sitten suitsin ponin ja hyppäsin selkään.


Toinen vähän tykkäsi, kun Emmin kanssa molemmat rapsuteltiin Fasua aamulla!





Otin kaikki askellajit läpi ja tehtiin muutamia väistöjä ja avoja - vähän pientä jumppailua alkuun. Laukassa tultiin ristikkoa loivalla kiemurauralla ajatellen uralta pientä väistöä esteelle ja esteen jälkeen väistöä takaisin uralle. Saatiin molempiin suuntiin muutamat ihan onnistuneet hypyt ja tiet. Sen jälkeen tulin suoralla linjalla estettä hiukan isompana, n. 90cm ja otettiin muutamat hyvät hypyt, jonka jälkeen vaihdettiin suitset kaulanaruun. Käveltiin taas välissä ja otettiin sen jälkeen kaulanarulla kaikki askellajit läpi ja tehtiin myös muutamia avoja, sulkuja ja väistöjä (tai ainakin jotain sen tapaista!) Yritys tärkein ja Emmi sanoi, että ihan hyvältä ne näyttivätkin jopa. Tultiin vielä loppuun kavaletti - pysty tehtävää, ihan muutamat hyvät hypyt ja korkeimmillaan pysty oli n. 105cm. Teki ihan hyvää Fasulle, kun joutui vähän itsekin miettimään mihin kinttunsa laittaa ja tulemaan itse vähän välissä takaisin. Lopuksi venyteltiin ravissa ja loppukäyntien jälkeen siirryttiinkin takaisin talliin. Aika toiminnantäyteinen päivä, mutta ainakin suurimmat energiat saatiin toivottavasti nyt purettua! Kokonaisuudessaan Fasu oli tosi miellyttävä ratsastaa ja kaulanaruillassakin poni oli mukavan rento ja herkkä. Hieno poni ♥

















Miunkin pitää jo kiirehtiä töihin niin en ehdi valitettavasti enempää teille tarinoimaan - no ehkä ihan hyväkin, että välillä on tälläisiä lyhyitä ja ytimekkäitä postauksia! Suunnittelin, että toteutan paremman 4-vuotispostauksen sitten ihan kunnolla ajan kanssa ja jos saisi vaikka aloiteltua videotakin niin saisi sen sitten samaan - jos vaan löydän jonkun sopivan biisin siihen.. :)

(edit. kirjoittelin tämän tosiaan pe päivällä, mutten ehtinytkään julkaista aiemmin)

16 kommenttia:

  1. oi neljä vuotta jo ! ootte kyllä suloien pari ... ja hienoja kuvia (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, aika menee nopeaan! :D Mutta suuret kiitokset siulle kommentistasi! :)

      Poista
  2. Kiva postaus! Meette kyllä niin hienosti kun hyppäättekin kaulanarulla vau:)

    VastaaPoista
  3. Kiva postaus! Missä kunnossa muuten teidän kenttä on? Ite tykkään kattoo viikon välei otettui kuvii kentistä ja verrata miten ne sulaa keväänmittaa :D Emt miks, mut onnistuisko sulta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kenttä on ihan ok kunnossa, pystyy kyllä menemään, mutta on aika vetinen ja toisesta päästä vissiinkin vielä vähän jäässä. Nyt jos vaan sääennusteet pitää paikkansa ja aurinkoa luvassa niin eiköhän se tuosta nopeasti kuivu ja päästään kentälläkin kunnolla menemään! :) Voin mie huomenna siitä kuvan ottaa. Mutta suuret kiitokset siulle kommentistasi! :)

      Poista
  4. Oi, onnittelut neljästä vuodesta! Olette kyllä kertakaikkiaan niin super pari, luottamus toisiinne näyttää olevan tosi hyvä ja kun vielä ilman mitään varusteita pompitte tuommoisia, huii.. itse putoisin jo puomin hyppäämisestä ilman varusteita :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paljon kiitoksia siulle ihanasta kommentistasi! :') Joo, ohan tässä toki jo neljän vuoden aikana ehditty enemmän ja vähemmän kaulanaruilemaankin ja muutenkin kun olen aika paljon mennyt ilman satulaa niin tasapaino kehittynyt hurjasti vuosien aikana. Mutta kiitoksia vielä! =)

      Poista
  5. Onnea 4-vuotispäivästä! Ootte todella hieno pari Fasun kanssa:) Toivottavasti pääsette pian kisakentillekkin vaikken tiedä onko se kanssakilpailijoille ollenkaan hyvä;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suuret kiitokset kommentistasi! =) Jep, kauhea kisainto onkin jo päällä - toivottavasti päästään pian skabailemaan!

      Poista
  6. Sori tyhmästä kysymyksestä, mut miks Fasulla on niin lyhyt häntä? :D
    Onko siksi, että ei me likaan? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei se ole vaan tuosta kasvanut :D Paljoa sitä ei ole edes leikattu, joskus kuukausia sitten vähän tasasin sitä latvasta, mutta silloinkaan en ottanut paljoa. Vieläkun F kantaa häntäänsä niin saattaa näyttää vieläkin lyhyemmältä :)

      Poista
  7. Moi! Kun teit youtubeen sinusta ja fasusta videon (how i feel about you) voisitko kertoa mikä on sen biisin nimi? tai mistä olet hommannut siihen ne ns. lauseet siihen musiikin päälle? Löysin vasta blogisi ja olen innolla lukenut blogiasi. Teksti on selkeää ja kuvat hyviä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Löysin "biisin" sellaisenaan eli oli valmis ääniraita, jonkun muun tekemä siis :) Itsekin olen muutamia audioita tehnyt, youtubesta löytyy aika hyvin erilaisia puheita yms. josta voi leikellä sopivia lauseita omia käyttöön. Aika moni ottaa elokuvista jostain kohtauksista tiettyjä lauseita. Sitten vaan videonkäsittelyohjelmalla leikkelee niitä sopivaksi ja liittää musiikkiin. En oikein osaa selittää hyvin, mutta toivottavasti tajusit.. :D

      Poista

Huom! Kommentit näkyvät vasta hyväksymiseni jälkeen, joten ethän lähetä samaa viestiä kahdesti! Kiitos :)