keskiviikko 29. huhtikuuta 2015

loppukuun kuulumisia (+ videopostaus!)

Roosa tuli tosiaan tänään (tai tarkemmin siis eilen) päiväksi pyörähtämään Lappeenrannassa ja saatiinkin teille kuvailtua jonkinlainen videopostaus, siitä tosin lisää hieman myöhemmin! Yritän tehdä tästä postauksesta aika tiiviin kun pääsin vasta puoli 2 aikaan yöllä tätä kirjoittelemaan - nimimerkillä odottelin pari tuntia, että koosteet lataa koneelle ja siitä tubeen. Plus tietenkin koosteiden tekoon vierähti ihan oma aikansa, eikä tällä koneella pysty samaan aikaa edes tekemään muuta jos se latailee koosteita koneelle. Mutta pidemmittä puheitta palataan aluksi vielä hetkeksi viime viikkoon!


Keskiviikkona kouluiltiin ponin kanssa n. tunti kentällä ja Fasu oli alusta asti hirmu hyväntuntuinen, sekä kevyt ratsastaa ja työskenteli oikein mielellään. Innostuin nappaamaan kameran ja jalustan tallille mukaan, jotka viritin kentän laidalle ja saattekin pienen kouluilukoosteen meidän menosta. Videota tosiaan oli yli 10min, mutta niin samanlaista "tappavan tasaista", joten päädyin aika ronskilla kädellä editoimaan suurimman osan pois. Ei mitään suurempia kikkailtukkaan, jonka takia video olisi jäänyt varmaan kovin tylsäksi yhtään pidempänä. Mutta varmasti tuokin kooste on nyt tyhjääkin parempi.




Torstaina suunnattiin Emmin kanssa taas Fasun ja Sakun kanssa maastoon ja reilu 10km lenkki tuli tehtyä! Käytiin uittopaikallakin pyörähtämässä ja vähän kahlailtiin Fasun kanssa rannassa, sekä tietenkin kovasti läträiltiin etujaloilla veden kanssa.. :D Muutama pidempi ravi- ja laukkapätkä otettiin, lopuksi myös vähän reippaampi pätkä, jonka jälkeen oli pieniä ongelmia jarrujen suhteen kun pojat vähän innostuivat! Käytiin vielä kentällä maaston jälkeen vähän taivuttelemassa eteen-alas ravissa, Fasulla oli kyllä vielä ihan maastomoodi päällä, joten keskittyminen tylsällä kentällä pyörimiseen ei ollut ihan 10. Perjantaina Lea kävi Fasuilemassa ja kaksikko oli mennyt kentällä ilman satulaa, kuulemma muutamia puomejakin ja tällä kertaa kuski oli uskaltanut jo ottaa vähän laukkaakin.. ;D Mutta hyvin oli parivaljakolla Lean mukaan mennyt!




Lauantaina käytiin alkuun heittämässä n. puolen tunnin pieni rivakka maastolenkki ilman satulaa, alkukävelyiden jälkeen ravailtiin aika paljon ja otettiin myös muutamat pätkät laukkaa. Maaston jälkeen käytiin hetki työskentelemässä kentällä, ihan vain "kaikki askellajit läpi" -periaatteella, Fasu oli jälleen oikein kiva! Sunnuntaina juoksutin ponin maneesissa liinassa n. 20min + alku- ja loppukävelyt. Otettiin laukassa mukaan muutama pieni kavaletti innarivälillä ja tehtävä sujuikin tosi hyvin ja Fasu teki rentoja hyppyjä!



Otin kännykällä muutaman klipinkin innaritehtävästä, hyvin meni!



Maanantaina kouluiltiin taas n. tunti kentällä, perustyöskentelyä sisältäen tuttuun tapaan avoja, sulkuja ja väistöjä. Fasu ei olisi oikein malttanut ihan keskittyä työntekoon, mutta loppua kohden parani kuitenkin huomattavasti ja ponia ärsytti myös ötökät, joita on muuten pikkuhiljaa alkanut olemaan jo.. Laukat oli kuitenkin tosi hyvät maanantaina ja lopuksi poni venytteli mielellään, sekä rennosti eteen-alas. Nyt tiistaina Roosa tuli tosiaan käymään Lappeenrannassa, aamupäivällä käytiin moikkaamassa Maisan hevosta Sotilasta, jolla Roosa ratsastikin. Iltapäiväksi mentiin Fasun tallille, ohjelmassa oli ponin kanssa hyppäilyä ja iltatalli. Ja päivästä on jonkunmoinen videopostauskin olemassa, kun sellaista on niin kovasti toivottu nyt lähiaikoina. Pituuttakin sille tuli ihan mukavasti, mutta toivottavasti jaksatte katsoa ja pidätte, kommentoikaa ihmeessä! Mukana myös myös lyhyt tallin esittelypätkä, jota on myöskin toivottu jonkin verran.

Hypyistä erillinen estekooste:





Huomenna palautellaan estetreenien jäljiltä, torstaina maastoillaan Emmin ja Sakun kanssa ja viikonlopun Lea hoitaakin Fasun jutskat ja liikutuksen kun lähden mökkeilemään. Ensi viikolla meillä onkin Fauskin kanssa pitkästä aikaa Paken kouluvalkka ja kahden viikon päästä päästään korkkaamaan kisakausi, jee!

Mutta tää lähtee nyt kiireen vilkkaan nukkumaan kun aamuksi pitää mennä taas töihin. Palaillaan ja muistakaahan heittää ihmeessä kommenttia mitä piditte videopostauksesta! :)

6 kommenttia:

  1. missä tässä on videopostaus :D??

    VastaaPoista
  2. Vähänkö kiva video! Näyttää Sotilaski ihan hevoselta :D (Ja tää on hyvä näyttää äitille ku se oli kauheen kiinnostunu et minkä näköstä tallia kävin kattomassa!)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, kiva että pidit! :) Näkeehän tuosta joo vähän mimmoinen talli kyseessä, mie aika nopeasti vaan vipelsin tallin ympäri, mutta tyhjääkin parempi! Kiitoksia vielä kommentistasi :)

      Poista
  3. Tarkoitukseni ei ole tulla arvostelemaan, mutta ajattelin että aina on kiva saada uusia vinkkejä:) tuossa kouluvideossa fasu näyttää menevän kyllä ihan rennosti mutta ehkä hieman liiankin;) edestä se on hyvän rento ja muoto on tasainen ei liian virkkuukoukku,mutta takajalat on jäänyt kyllä ihan talliin eikä se polje kunnolla selän läpi. Tuossa videossakin heti huomaa kun hiekka pöllyää ja takajalat lahaa perässä,niiden askelluskin on lyhyttä ei venytä kunnolla eteen. En tiedä minkälaisia harjoituksia teette kun meette sileellä,mutta meillä ainakin toimii tuohon ongelmaan se, että ratsastetaan koko ajan lyhyttä ja pitempää ravia niin että hiljennetään istunnalla, ei kädellä koska silloin vauhti kyllä hidastuu mutta askellus ei lyhenny. Sama homma kun halutaan eteenpäin ei pelkällä pohkeella kun silloinhan hevonen lähtee vaanlisäämään vauhtia kun halutaan pelkästään sitä askeleen pituutta ja takapään askellusta paremmaksi.(toki tässäkin vauhti hieman aina lisääntyy) joten suosittelisin kokoamaan fasua istunnalla jotta se saisi tuohon takapään liikkeeseen voimaa:)

    VastaaPoista

Huom! Kommentit näkyvät vasta hyväksymiseni jälkeen, joten ethän lähetä samaa viestiä kahdesti! Kiitos :)